Uporabno

Italijanska palačinka je boljša kot pizza...noro, dišeče!

Objavil: pokukajsi | 24.02.2020

Ali imate radi italijansko kuhinjo?

 


 

Ne gre samo za popolne testenine in solate.

Tipično italijanska je tudi focaccia, ki je palačinka, katero lahko napolnite s čimerkoli.

V večini primerov boste našli osnovo, šunko in sir.

Ste že kaj lačni?

Tukaj je recept.

 

Vir: Instagram

 

 

Za italijansko fokačo bomo potrebovali:

600 gramov moke

1 paket posušenega kvasa ali pecilnega praška

50 gramov masla

150 ml mleka

300 ml vode

10 gramov soli

100 gramov šunke

100 gramov sira

olivno olje

origano

 

 

Postopek:

V skledi zmešamo moko s posušenim kvasom in dodamo sol, maslo in malo origana.

Prilijemo mlačno vodo in mlačno mleko. Naredili bomo gostejše testo.

Če se nam zdi preveč trdo, dodamo še malo vode. Nekaj minut gnetite z rokami, da se sestavine združijo.

Testo pustimo vzhajati približno 30 minut. Pred tem pa ga "pogladimo" z mokrimi rokami, bodisi iz vode ali olja.

Iz testa naredimo dve ravni palačinki, na eno stran položimo sir in šunko, z ostalimi plastmi pa dobro pokrijemo prvo.

Pritisnite robove dol in jo nekajkrat prebodite z vilicao (na sredini).

Pečemo v ponvi z olivnim oljem pod pokrovom ali v pečici, v tem primeru krožnik prekrijemo z aluminijasto folijo.

Cvremo v ponvi 5-10 minut z obeh strani.

Pustimo, da se malo ohladi in postrežemo.

Dober tek!

Fotogalerija