Jagodna torta z jagodno masleno kremno glazuro
12.05.2022
FOTO: Pinterest
Kmalu bo sezona jagod in ta torta je naravnost
za to, da jagode ne jeste samo sveže
ampak jih porabite še v sladici ki je
popolna za vroče poletne dni.
Ta živahna roza plastna torta je čista jagoda na jagodi,
s svežimi jagodami, ki gredo v testo za torto in glazuro.
O glazuri iz maslene kreme je treba omeniti eno stvar –
popolnoma poči od jagodičastega okusa, vendar se zlahka premeša.
Če ugotovite, da ste med stepanjem te
glazure razbili svojo "emulzijo", brez skrbi.
Lahko preprosto vmešate malo več sladkorja v prahu, da jo obnovite.
Kljub temu nam je všeč, kako čisto jagodni okus je te glazure,
zato priporočamo, da ste pri dodajanju
dodatnega sladkorja v prahu zelo previdni,
saj bo to razredčilo okus jagodičja. Po našem mnenju je bolje
imeti rahlo polomljeno glazuro z okusom po
jagodah kot popolnoma neokrnjeno glazuro, ki ima okus po sladkorju.
Sestavine:
TORTA
2 skodelici granuliranega sladkorja
1 skodelica (8 oz.) nesoljenega masla,zmehčano, plus več za mazanje pekačev
4 velika jajca
1 žlica vanilijevega ekstrakta
3 ½ skodelice (približno 14 7/8 oz.) večnamenske moke, plus več za posode za prah
2 žlički pecilnega praška
½ čajne žličke kuhinjske soli
¾ skodelice pol in pol
1 skodelica drobno sesekljanih svežih jagod (približno 7 oz.)
½ čajne žličke rdeče tekoče jedilne barve
JAGODNA MASLENA GLAZURA
1 ½ skodelice nesoljenega masla, zmehčano
8 skodelic sladkorja v prahu
1 skodelica drobno sesekljanih svežih jagod (približno 7)
1 čajna žlička svežega limoninega soka (iz 1 limone)
1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
½ čajne žličke kuhinjske soli
Navodila:
Korak 1
Priprava torte: Pečico segrejte na 180°C.
Sladkor in maslo stepamo z močnim električnim
samostojnim mešalnikom na srednji hitrosti,
da postane lahka in puhasta, približno 2 minuti.
Dodajte jajca, 1 naenkrat; stepajte pri nizki hitrosti,
dokler se po vsakem dodajanju ne vključi. Vmešajte vanilijo.
2. korak
V srednji skledi zmešajte moko, pecilni prašek in sol.
Dodajte sladkorno mešanico izmenično s polovico,
začenši in končajte z mešanico moke;
stepajte pri nizki hitrosti, dokler se po vsakem dodajanju ne združi.
Zložite jagode in rdečo barvilo za hrano.
3. korak
Testo enakomerno razdelite na 3 namazane in
pomokane 8-palčne okrogle pekače za torte.
Pecite v predhodno ogreti pečici, dokler leseni krak,
vstavljen v sredino peciva, ne postane čist, približno 20 minut.
4. korak
Torte ohladite v pekačih na rešetkah, dokler se ne
ohladijo dovolj za rokovanje, približno 20 minut.
Torte obrnite na rešetke, da se popolnoma ohladijo, približno 1 uro.
5. korak
Pripravite jagodno masleno kremno glazuro:
maslo stepajte z močnim električnim samostojnim mešalnikom
pri srednji hitrosti do gladkega, približno 1 minuto.
Dodamo sladkor v prahu in stepamo do puhastega,
približno 5 minut. Dodajte jagode, limonin sok,
vanilijo in sol; stepajte le do gladkega.
6. korak
Sestavite torto: 1 plast torte položite na
tortni krožnik; namažite z enakomerno
plastjo jagodne maslene kreme.
Ponovite 2-krat z 2 plastema torte in glazuro.
Vrh in stranice torte namažite s preostalo glazuro.
Pa dober tek!!
Vir: My Recipes
Nekaj se zgodi potem, ko Boga vključiš v svoje življenje!
Razlog, zakaj vas vaš otrok pred spanjem prosi »malo vode«
Ana je ljubici svojega moža odprla vrata hiše, ji pustila otroka ter se odselila
Leta 2017 so jo razglasili za najlepšo deklico na svetu. Poglejte kakšna je sedaj