Preprosti ovseni kosmiči brez glutena in sladkorja: veganski z rastlinskim mlekom
Objavil: Nina | 26.04.2023 | Vir: Facebook
Preprosti ovseni piškoti brez glutena in sladkorja:
veganski z rastlinskim mlekom.
Ta preprost recept za veganske ovsene piškote brez glutena
in sladkorja lahko prelijete s čokolado ali suhim sadjem.
Ta recept za veganske ovsene piškote brez glutena in sladkorja
je okusen sam po sebi, lahko pa mu dodate tudi temno čokolado
ali katerokoli suho sadje, ki vam je všeč. Ovseni piškoti
so zdravi in dobri za prebavo, zato so odlična izbira
za zajtrk, malico ali ob skodelici kave.
Recept za vegansko ovseno pecivo brez glutena
Sestavine za 15 kosov
150 g brezovega sladkorja
100 g masla ali margarine
100 g (brezglutenskih) ovsenih kosmičev
75 g riževe moke
2 žlici rastlinskega mleka
1 čajna žlička pecilnega praška (brez glutena).
1 čajna žlička arome vanilije
1 čajna žlička cimeta
1 čajna žlička mletih nageljnovih žbic
Ščepec soli
1 žlica medu ali javorjevega sirupa (lahko izpustite)
Priprava
Maslo ali margarino raztopimo. V stopljeno
maslo vmešajte med ali javorjev sirup.
V skledi zmešamo suhe sestavine: brezov sladkor,
ovsene kosmiče, riževo moko, pecilni prašek, cimet, nageljnove
žbice in sol. Dodamo stopljeno maslo, vanilijevo aromo in zelenjavni
sok ter mešamo dokler ne dobimo testa brez grudic.
Pekač obložimo s peki papirjem. Z jedilno žlico naložimo kupčke
testa na papir in jih rahlo sploščimo. Piškotov ne polagamo
preblizu skupaj, saj bodo med peko narasli.
Pečemo v pečici na 175 stopinjah približno dvajset minut,
dokler piškoti ne postanejo zlato rjavi.
Pa dober tek!
Znanstveniki so odkrili ostanke največje kače, ki se je kdaj plazila po Zemlji. Ime ji je Vasuki
Ideja za zdrav prigrizek: Super slastna borovničeva marmelada in chia semena pripravljena v pol ure, brez sladkorja in dodatkov
Moški skuša uživati vsak trenutek s svojo ženo, ki trpi za demenco – zanjo je naredil nekaj ganljivega!
Dečka so napadli trije morski psi, ker so turisti v vodo metali hrano