Recepti

Bučkine palačinke v pečici: nasitna poslastica brez olja

Objavil: Nina | 12.03.2024 | Vir: Facebook

  

Bučkine palačinke v pečici: nasitna poslastica brez olja


Te palačinke se tradicionalno pripravljajo s krompirjem, lahko pa poskusite tudi z drugo zelenjavo. Ne glede na to, kaj uporabljate, ne varčujte z začimbami in celo sir in šunka lahko dodata pridih bogatega okusa.
Ko pripravljate palačinke iz bučk, ne pozabite, da ima ta zelenjava nevtralen okus, zato lahko dodate začimbe. Česen je odličen, lahko pa ga kombinirate tudi s koprom, ko je sezona. Te palačinke so najbolj okusne, ko so vroče in hrustljave, zato jih običajno spečemo na veliko olja, lahko pa jih spečemo tudi v pečici, le z malo olja.


To pečeno poslastico postrezite s svežo omako ali okrasom. Splača se pripraviti dvojno količino, saj so zelo okusne.
Sestavine za 4 porcije
400 g bučk
1 žlička soli
Beli ali črni poper po okusu
1 žlička česna v zrncih
40 g moke
60 g parmezana (nariban)
1 šopek drobno sesekljanega peteršilja (neobvezno)
1 čebula, drobno sesekljana ali naribana (neobvezno)
Kapljica olja


Priprava

Očiščene bučke naribamo z luknjičastim strgalnikom, jih posolimo in pustimo stati 10 minut. Po 10 minutah iztisnite nastali sok in primešajte vse ostale sestavine. Če je nastala zmes presuha, lahko dodamo malo iztisnjenega soka. 

Pekač obložite s papirjem za peko, premažite z oljem, nato pa z jedilno žlico ali žlico za sladoled zajemajte mešanico bučk in dajte na peki papir.

Polpete postavimo v ogreto pečico na 180°C in pečemo 10-15 minut (lahko tudi nekaj minut več, odvisno od pečice) do zlato rjave barve. Polpete obrnite na polovici pečenja.

Dober tek!