Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Objavil: Nina | 22.04.2024 | Vir: Facebook
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Najpogosteje juho postrežemo kot uvod v dobro in obilno kosilo, a ta kremna špinačna juha je lahko tudi samostojen obrok in je res okusna...
Okusna in kremna špinačna juha z žlico kisle smetane bo navdušila še tako izbirčne jedce. Če naredite veliko količino, presežek zamrznite. Okus juhe ostane nedotaknjen z zamrzovanjem.
SESTAVINE
1 žlica sončničnega olja
1 čebula
500 g špinače
5 žlic moke
600 ml zelenjavne osnove
400 ml mleka
sol črni poper
4 žlice kisle smetane
1 strok česna
V večji posodi na olju prepražimo sesekljano rdečo čebulo. Dodajte osnovo in vodo, vse skupaj naj zavre. Sol in poper dodajmo po okusu. V 5 žlic mleka vmešamo 5 žlic moke. Mešajte dokler ne dobite goste zmesi. Preostanek mleka prilijemo juhi in pustimo, da zavre. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj, mešamo s paličnim mešalnikom in postopoma prilivamo mešanico moke in vode do želene gostote. Ob serviranju na krožnik dodamo še žlico kisle smetane in sesekljan česen.
Turist hodil po Jaumeju III in El Bornu v zelenih kopalkah
Manekenka, ki ima za sabo več kot 19 operacij, šokirala vse na letališču: cariniki niso verjeli, kaj je v njeni glavi
Starši so se bali srečanja med hišno papigo in novorojenčkom. Poglejte, kaj se je potem zgodilo!
Lastnica pustila psa v parku in se odpeljala