-
Recept: Cheeseburger pečenka
22. 9. 2019 ob 0:00Cheeseburger in pečenka v enem - zveni kot hrana za dušo? To tudi je! Ta recept preprosto morate preizkusiti.
---
Če imate radi sir in mleto meso, vam bo ta recept noro všeč!
Saj ta mesna štručka združuje vse najboljše sestavine cheeseburgerja.
Pečenko je mogoče idealno pripraviti za uživanje s prijatelji ali pa kar za nedeljsko kosilo.
Sestavine za 6-8 oseb:
- Nekaj vejic peteršilja
- 2 čebuli
- 1 strok česna
- 4 žlice olja
- 1,5 kg mešanega mletega mesa
- 3 jajca (velikost M)
- 50 g paradižnikove paste
- 100 g drobtin
- sol
- poper
- 300g slanine
- 250 g oranžnega cheddar sira
- 750 g trdo kuhanega krompirja
- 500 g zelenega fižola
- 2 žlici paradižnikovega kečapa
- 1/2 žlice kajenskega popra
- približno 1 čajna žlička žlahtnega sladkega popra
- 2 žlici masti
- 1 žlička masla
- nariban muškatni orešček
Priprava:Peteršilj operemo in nasekljamo. Olupimo 1 čebulo in drobno narežemo.
Olupimo česen in drobno sesekljamo.
V majhni ponvi nato segrejte 1 žlico olja. Prepražite čebulo in česen.
Dodajte mleto meso, jajci, paradižnikovo pasto, drobtinami in peteršiljem.
Začinimo s soljo in poprom.
Pekač obložimo z 2 plastmi peki papirja. Na katerega položimo slanino tako, da se vrstice prekrivajo.
Mleto meso porazdelite enakomerno debelo, tako da pustite rob približno 2 cm.
Sir narežite na kose, široke približno 5 cm, postavite jih centralno vzdolž mletega mesa.
Okoli sira s pomočjo papirja za peko položite rezine slanine.
Na robove pritisnite tudi rezine slanine. Kruh v predhodno ogreti pečici (električni štedilnik: 175 ° C / kroženje zraka: 150 ° C) pečemo približno 1 uro.
Medtem olupimo krompir, operemo in narežemo na koščke.
Kuhamo v vreli slani vodi približno 15 minut. Odcedimo, odcedimo in pustimo, da se ohladi.
Kečap, 3 žlice olja, kajenski poper in papriko premešajte s krompirjem.
To mešanico pražite približno 45 minut.
Medtem kuhajte fižol v vreli slani vodi približno 8-10 minut.
V veliki, obloženi ponvi segrejte razjasnjeno maslo. Med obračanjem pražite krompir do zlato-rjave barve.
Začinimo s soljo, poprom in papriko. Fižol odcedimo in odcedimo. V ponvi stopimo maslo.
Prepražimo čebulo dodamo fižol, ki ga pravtako popražimo, začinimo s soljo in muškatnim oreščkom.
Pečenko vzamemo iz pečice, narežemo na rezine in postrežemo s fižolom in ocvrtim krompirjem.
Čas priprave: približno 1 in 1/2 ure.
Na porcijo približno 4150 kJ, 990 kcal. Vlaknine 71 g, OH 26 g
---
Komentarji---
-
Povej mi, kdaj se zjutraj zbudiš in povem ti, kako čustveni/a si
Triki, ideje & uporabno -
MAGIČEN napitek vrača vid, lasem pa volumen, kot ga še niste videli
Triki, ideje & uporabno -
Priznani kardiolog razkril njegovo 5-dnevno dieto: Sigurna pot, kako izgubiti 7 kilogramov!
Triki, ideje & uporabno -
Ograjo okoli hiše spletla kar z vezalkami - Ko so njeno idejo videli sosedje, so si zaželeli iste ograje
Triki, ideje & uporabno
---
© 2011 - 2016 Pokukaj.si | Pravila uporabe in pravni pouk Oglašujte z nami Najdi nas na FaceBooku O piškotkih (Cookies) | tehnična izvedba: PRO-ING