Ste tudi vi do sedaj prali piščanca? V trenutku prenehaj s tem početjem
Objavil: pokukajsi | 13.10.2019
Zaradi mnogih škropiv in konzervansov, s katerimi proizvajalci živil podaljšujejo njihovo obstojnost, smo se že kar navadili, da vse, kar kupimo v trgovini, pred uporabo operemo.
Ta navada je seveda precej pametna, sploh, če pomislite, od kod so pripotovali sadeži in kje vse je na vaš nakup čakala zelenjava.
A tudi pranje ni vedno priporočljivo.
Nekatera živila lahko namreč z umivanjem pred pripravo izgubijo okus ali pa celo vplivajo na oporečnost površin, kjer kuhamo.
Zato spodaj nizamo pet živil, ki jih nikar ne gre nesti pod pipo, preden jih daste v lonec.
Vir: Facebook
Ste vajeni, da piščanca, ko ga vzamete iz embalaže, splaknete pod tekočo vodo? Napaka.
S tem namreč z mesa ne boste sprali nobene bakterije, kvečjemu boste te prenesli na korito in drugod po svoji kuhinji.
Vse morebitne bakterije se bodo namreč uničile pri kuhanju oziroma pečenju, zato ni nobene potrebe, da perutnino predhodno splakujete.
Znanstveniki so odkrili ostanke največje kače, ki se je kdaj plazila po Zemlji. Ime ji je Vasuki
Ideja za zdrav prigrizek: Super slastna borovničeva marmelada in chia semena pripravljena v pol ure, brez sladkorja in dodatkov
Moški skuša uživati vsak trenutek s svojo ženo, ki trpi za demenco – zanjo je naredil nekaj ganljivega!
Dečka so napadli trije morski psi, ker so turisti v vodo metali hrano