Uporabno

Domača marmelada: Imate preveč sadja? Naredite svojo domačo marmelado

Objavil: pokukajsi | 23.10.2019

Likerji, džemi in marmelade. To nam pride na pamet, ko rečemo poletje in poletna sezona sadja.

 


 

Naši vrtovi so polni sadja, zato je čas, da ga dobro obdelujemo.

Poleti so najboljše jagode, robide, borovnice, ribez in maline, itn. 

Če letos niste kuhali marmelade, imamo za vas odličen recept.

V današnjem hitrem svetu so  recepti naših prednikov pogosto pozabljeni.

Včasih so se kuharji kuhali več dni, zdaj pa ta tradicija počasi izginja.

Če ste preveč zaposleni, vam bo ta recept prišel prav. ;) 

 

Fotografija je simbolična

 

Potrebujete:


1 kg sadja

1 kg sladkorja

4 žlice limoninega soka

 


 

Postopek: 

Očistite in operete zrelo sadje. Zmešate ga s sladkorjem in pustite stati vso noč v hladilniku.

Drugi dan, prelijete sadje s sladkorjem v lonec in segrevate na zmernem ognju.

Ko mešanica začne vreti, dodajte limonin sok.

Marmelado kuhajte le 5 minut.

Marmelado nalijemo v sterilizirane kozarce s pokrovi. Posode lahko sterilizirate tudi v mikrovalovni pečici.

Na koncu zaprte kozarce in jih obrnite na glavo ter pustite stati nekaj ur.

Količina marmelade je odvisna od uporabljenega sadja. Za maline, jagode in ribez pride nekaj več kot liter.

 

 

Verjamem, da vam bo uspelo skuhati marmelado in da boste v njej uživali.

Lahko se hrani v omari ali v hladilniku.

Dober tek.

 

 

Fotogalerija