Uporabno

RECEPT: Preprost jabolčni štrudel s cimetom

Objavil: pokukajsi | 22.01.2020

Bolj enostavno preprosto ne gre!

 


 

Preizkusite ta recept za jabolčno pito, ki ji je lahko kos vsak! 

Recept namreč ne zahteva nekih presežkov znanja iz kuhanja, končni izdelek pa je vrhunski! 

Presenetite svojo družino ali prijatelje s to okusno sladico. 

Čas priprave: 1 ura.

Porcije: 6-8

Za merico uporabljamo 2,5dcl lonček.

Sestavine: 

 

 

Vir: Youtube

 

 

1 lonček zdroba

1 lonček gladke moke

1 lonček sladkorja

pecilni prašek

vanilni sladkor

jabolka (naribana in ožeta)

cimet po želji 

olje

maslo

 


 

Priprava: 


Vse suhe sestavine premešamo. 

Pekač namastimo z oljem in potresemo z moko. 

Nato v pekač stresemo tanko plast suhih sestavin.

Na tanko plast pa nato dodamo jabolka.

Jabolka potem spet potresemo s suhimi sestavinami. (! suha mešanica mora popolnoma prekriti jabolka)

Postopek ponovimo tolikokrat, dokler nam ne zmanjka sestavin. 

Na koncu, na štrudel naribamo še maslo, ki bo celotno cituacijo povezalo. 

Pečemo na predhodno ogreti pečici na 200ºC, približno 40 minut oz. dokler pita ni zlato-rjave barve.

 


POKUKAJ TUKAJ: 

 


 

Fotogalerija