Zanimivo

Belgijski čokoladni krofi: Najboljši krofi na svetu

Objavil: pokukajsi | 30.01.2020

Fantasičen recept za krofe, ki so kot iz profesionalne slaščičarne!

 


 

Pozabite na slaščice iz vaše najljubše kavarne, saj si boste od sedaj naprej lahko sami naredili najboljše krofe na svetu. 

Za vas smo pripravili recept, ki zadostuje za 16 do 18 kosov. 

Pokukaj tukaj: 

 

Fotografija je simbolična

 

 

Sestavine: 

450g gladke moke

11g kvasa v prahu

250ml mleka 

40g sladkorja

1 vanilijev sladkor  

1 jajce

0,5 čajne žličke soli

50g masla

 

Čokoladni nadev: 

250ml sladke smetane

250g čokolade

 


 

PRIPRAVA:

Kvas vlijemo v toplo mleko, dodamo malo sladkorja in presejane moke. 

Premešamo in pustimo vzhajati 15-20 minut.

Preostali sladkor zmešajte z jajcem in soljo.

V vzhajani kvas sedaj dodamo preostanek presejane moke in mešanico sladkorja, jajca in soli.

Vse skupaj mešamo, po želji ročno ali z mešalnikom. 

Testo pustimo vzhajati. 

 

Za nadev nad vodno paro raztopimo čokolado.

Sladko smetano stepemo. 

Ne prevročo čokolado zmešamo s sladko smetano. 

 

Testo razvaljamo in izrežemo željene vzorce, katere zložimo enega ob drugega in pustimo pod folijo še malo vzhajati. 

Pripravljeno testo pražimo v vročem olju do zlato-rjave barve. 

Ko so krofi pripravljeni jih nadevate s čokoladnim nadevom. 

Dober tek! 

 

 

 

Fotogalerija