Belgijski čokoladni krofi: Najboljši krofi na svetu
Objavil: pokukajsi | 30.01.2020
Fantasičen recept za krofe, ki so kot iz profesionalne slaščičarne!
Pozabite na slaščice iz vaše najljubše kavarne, saj si boste od sedaj naprej lahko sami naredili najboljše krofe na svetu.
Za vas smo pripravili recept, ki zadostuje za 16 do 18 kosov.
Pokukaj tukaj:
Fotografija je simbolična
Sestavine:
450g gladke moke
11g kvasa v prahu
250ml mleka
40g sladkorja
1 vanilijev sladkor
1 jajce
0,5 čajne žličke soli
50g masla
Čokoladni nadev:
250ml sladke smetane
250g čokolade
PRIPRAVA:
Kvas vlijemo v toplo mleko, dodamo malo sladkorja in presejane moke.
Premešamo in pustimo vzhajati 15-20 minut.
Preostali sladkor zmešajte z jajcem in soljo.
V vzhajani kvas sedaj dodamo preostanek presejane moke in mešanico sladkorja, jajca in soli.
Vse skupaj mešamo, po želji ročno ali z mešalnikom.
Testo pustimo vzhajati.
Za nadev nad vodno paro raztopimo čokolado.
Sladko smetano stepemo.
Ne prevročo čokolado zmešamo s sladko smetano.
Testo razvaljamo in izrežemo željene vzorce, katere zložimo enega ob drugega in pustimo pod folijo še malo vzhajati.
Pripravljeno testo pražimo v vročem olju do zlato-rjave barve.
Ko so krofi pripravljeni jih nadevate s čokoladnim nadevom.
Dober tek!
Ali so mrtvi priča svojemu pogrebu? Odgovori, ki presenečajo
Tragična smrt očeta, ki ga je ugriznila kača, ko je v vrtcu reševal otroke
Deklica je padla v živo blato. Oče jo je komaj izvlekel
Se nam obetajo »strašne kazni in časi«? Vznemirjajoča videnja patra Pija