Uporabno

Ocvrt krompir: Nekateri pravijo, da zanj še nikoli niso slišali, čeprav je to neverjetno dobra stvar

Objavil: pokukajsi | 01.04.2020

Gre za iznajdljivo poslastico, ki je že sama po sebi lahko dobra, a je v bistvu priloga.

 

 


 

Zelo okusen je kot priloga, veliko ljudi ga je z vsem v bistvu.

Ker mnogi za to še niso slišali, vam bomo pokazali ta preprost recept.

Krompirja ni treba kuhati!

Narežete ga surovega, date v ponev in ocvrete.

Slastna, preprosta in poceni, vendar vredna poskusa. 

 

Fotografija je simbolična

 

 


Sestavine:

krompir,

sol (in/ali druge začimbe)

krušne drobtine

moka

jajca

olje


Priprava:

Krompirja ni treba predhodno kuhati, ampak surovega narežemo na tanke in dolge rezine, dodamo sol (ali potresemo z vegeto) in paniramo kot dunajca.

Prepražimo kot pomfri z veliko maščobe.

S to metodo lahko cvrete veliko vrst zelenjave.

Zelo okusen krompir je še boljši z malo omake iz česna in kisle smetane.
 

Fotogalerija