Trik za okusnejši pire: ga kuhate v vodi? Velika napaka! Tu je skrivnost
Objavil: pokukajsi | 12.05.2020
Krompir je kot goba - absorbira tekočino, v kateri se kuha. Toda voda ne daje nobene arome ...
Pire krompir je prava klasika med prilogami.
Večina ljudi ga pripravi tako, da krompir olupi, ga skuha v vodi, doda malo mleka, margarine, muškatnega oreščka, soli in popra.
To je osnovni recept.
Vendar profesionalni kuharji trdijo, da lahko s pomočjo preprostega trika pire pridobi še boljšo aromo.
In to je?
Vir: Magazin
Mleko namesto vode
Krompir je namreč kot goba - absorbirajo tekočino, v kateri so kuhani, zato jih lahko kasneje enostavno pire.
Toda voda pireju ne daje nobenega okusa, zato je najbolje, da krompir takoj skuhate v rahlo soljenem mleku.
Tako bo krompir takoj prevzel del arome in bo bolj kremast.
Znanstveniki so odkrili ostanke največje kače, ki se je kdaj plazila po Zemlji. Ime ji je Vasuki
Ideja za zdrav prigrizek: Super slastna borovničeva marmelada in chia semena pripravljena v pol ure, brez sladkorja in dodatkov
Moški skuša uživati vsak trenutek s svojo ženo, ki trpi za demenco – zanjo je naredil nekaj ganljivega!
Dečka so napadli trije morski psi, ker so turisti v vodo metali hrano