Trik za okusnejši pire: ga kuhate v vodi? Velika napaka! Tu je skrivnost
Objavil: pokukajsi | 12.05.2020
Krompir je kot goba - absorbira tekočino, v kateri se kuha. Toda voda ne daje nobene arome ...
Pire krompir je prava klasika med prilogami.
Večina ljudi ga pripravi tako, da krompir olupi, ga skuha v vodi, doda malo mleka, margarine, muškatnega oreščka, soli in popra.
To je osnovni recept.
Vendar profesionalni kuharji trdijo, da lahko s pomočjo preprostega trika pire pridobi še boljšo aromo.
In to je?
Vir: Magazin
Mleko namesto vode
Krompir je namreč kot goba - absorbirajo tekočino, v kateri so kuhani, zato jih lahko kasneje enostavno pire.
Toda voda pireju ne daje nobenega okusa, zato je najbolje, da krompir takoj skuhate v rahlo soljenem mleku.
Tako bo krompir takoj prevzel del arome in bo bolj kremast.
Te zelenjave nikoli ne sadite poleg paprike, če želite obilen pridelek!
Tragično sporočilo matere zlomljenega srca po izgubi sinov dvojčkov v razmaku treh let
Po 28 letih razrešen skrivnosten umor - Izpoved 4-letnega otroka razkrila storilce
Tako danes izgleda najlepša »vražja Slovenka« Urška Hrovat