5 dobrih razlogov, zakaj lahko jeste kokice, brez slabe vesti
Objavil: pokukajsi | 14.05.2020
Zaradi prekomernega soljenja, pa tudi količine masla nutricionisti ne štejejo kokice za zaželeno hrano v naši prehrani. Vendar verjemite ali ne, če jih jeste v sprejemljivih količinah in ne preveč pogosto, so kokice lahko koristne.
-Imajo antioksidativni učinek
Najpomembnejša sestavina v kokicah so polifenoli, spojine, ki se borijo proti prostim radikalom in ščitijo krvne žile.
-So bogate z vlakninami
Žita in otrobi so bogat vir vlaknin, kokice pa nastajajo iz polnozrnate koruze, zato ne izgubijo prehranskih vrednosti.
Priporočila za dnevni vnos vlaknin so 20 - 35 gramov na dan.
-Imajo malo kalorij
Same kokice imajo nizko kalorično vrednost. Število kalorij je odvisno od načina priprave. Če niso pripravljene na maslu, imajo približno 90 kalorij na porcijo.
Fotografija je simbolična
-Ne vsebujejo sladkorja
Ravno zato so idealni prigrizki. Piškoti, čokolade in drugi bonboni trenutno zagotavljajo energijo, a jo kmalu spustijo, zato se jim je treba izogibati.
- Absorbirajo alkohol
Kokice imajo to sposobnost zaradi visokega odstotka vlaknin.