Ali panirate piščanca z moko in jajcem? NOV recept je rešitev za bolj slastno in zdravo alternativo!
Objavil: pokukajsi | 18.08.2020
Piščančji zrezki so jed, ki jo imajo vsi radi in so del mnogih nedeljskih kosil, kajne?
Fino piščančje meso, pravilno začinjeno, je idealna izbira za vse priložnosti.
Mnogi od nas so vajeni klasičnih paniranih rezin, pripravljenih v ponvi, ki jih potopimo v jajca in moko in/ali drobtine.
Danes vam bomo pokazali, da je mogoče tudi na drug način.
Moke in jajc sploh ne boste potrebovali, zato bodo tisti, ki imajo raje sočno meso brez nepotrebne umazanije, zagotovo prišli na svoj račun.
Fotografija je simbolična
Sestavine
4 piščančje prsi
30 g gorčice
50 g majoneze
40 g medu
3-4 stroki česna
30 ml sončničnega olja
sol
mleti črni poper
mleta rdeča paprika
Fotografija je simbolična
Postopek:
Za pripravo marinade zmešajte gorčico, olje, zdrobljen česen, med in majonezo. Dodajte sol in poper po okusu.
Ne pozabite na rdečo papriko in vse temeljito premešajte.
Oprane piščančje prsi osušite s papirnato brisačo in jih narežite na tanjše rezine.
Meso pokrijte s folijo za živila in ga previdno potapkajte.
Nato piščanca prestavite v globoko skledo, vanj prelijte marinado in pustite stati 1-2 ure.
Marinirano meso položite na pekač, obložen s peki papirjem.
Preostalo marinado prelijemo na meso, damo v pečico, predhodno segreto na 180 stopinj, in pečemo 40 minut.
Priporočamo, da mesu dodate svojo najljubšo omako in prilogo po izbiri.
Okusna in bogata jed je pripravljena za postrežbo!
Znanstveniki so odkrili ostanke največje kače, ki se je kdaj plazila po Zemlji. Ime ji je Vasuki
Ideja za zdrav prigrizek: Super slastna borovničeva marmelada in chia semena pripravljena v pol ure, brez sladkorja in dodatkov
Moški skuša uživati vsak trenutek s svojo ženo, ki trpi za demenco – zanjo je naredil nekaj ganljivega!
Dečka so napadli trije morski psi, ker so turisti v vodo metali hrano