Kokosove kroglice: recept za vašo najljubšo sladico, brez mleka v prahu
Objavil: pokukajsi | 17.01.2021
Mnogi so za praznike pripravljali torte in sladice na vse mogoče načine.
Na naši mizi pa so med prazničnimi časi izstopale kroglice.
Med najbolj priljubljenimi pa so bile (sevede) tiste iz kokosa, ki so pogosto narejene z mlekom v prahu.
Spodaj odkrijte mojo različico recepta, vkateri je mleko nadomestila bela čokolada.
Sestavine:
- 10 dag kokosa
- 30 dag bele čokolade
- 1,5 dl sladke smetane
- kokos za valjanje
Priprava:
1. Čokolado narežemo na kocke.
2. Sladko smetano segrejemo do vretja in z njo prelijemo čokolado. Mešajte, dokler se čokolada ne stopi in poveže s smetano.
3. Kokos vmešajte v mešanico čokolade in smetane ter pustite, da se ohladi na sobno temperaturo. Ko je zmes hladna, jo za eno uro postavite v hladilnik.
4. Zmes odstranite iz hladilnika. Zmes zajemite z žličko in z rokami oblikujte majhne kroglice, ki jo nato lahko povaljate v kokos. Nadaljujte z oblikovanjem kroglic, dokler ne porabite mešanice.
Kroglice lahko položite v majhne papirnate košarice za pralineje, ki jih najdete v trgovinah, nato pa jih shranite v kovinsko škatlo. Po oblikovanju jih morate hraniti na hladnem.
NASVET:
Če imate raje temno čokolado, jo lahko uporabite namesto bele.
Postopek izdelave je enak, le količino sladke smetane morate prilagoditi.
V tem primeru uporabite 30 dag temne čokolade in 2,5 dl sladke smetane.
V vsako kroglico lahko zavijete po en mandelj ali lešnik.
Dober tek!
*D.H.
Povodni konj v Ugandi pogoltnil dojenčka! 2-letni deček je čudežno ušel smrti
NOV TREND NA POROKAH! Mladi pošiljajo vabila s posebnimi željami: Gostje besni, to je ´udarec po žepu.`
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
VIDEO Solo koncert na avtobusu: 14 ur prepeval od Sarajeva do Dunaja