Obožujete ocvrta piščančja krila? Z našim receptom bodo vaši gostje in otroci pozabili na svojo najljubšo hitro hrano!!
05.04.2022
Vir: Prosvet.cz
Ali imate radi ocvrta krila v restavraciji?
Če uživate v hitri hrani, jih največkrat dobite
postrežene s pomfrijem,omako po okusu in pijačo po želji.
Toda kaj storiti, če so restavracije zaprte in želite z njo
vseeno presenetiti svojo družino ali goste?
Svetovali vam bomo, kako pripraviti krilca, da se bodo
vaši gostje počutili kot v restavraciji ali pa še
boljše, da niti v restavracijo več ne bodo hoteli iti.
Potrebne surovine:
Za pripravo hrustljavih piščančjih kril boste
potrebovali naslednje sestavine:
- 10 kosov večjih piščančjih kril
- moka
- 2 jajci
- česen ali sladka mleta paprika (po okusu)
- koruzni kosmiči
- 150 ml polnomastnega mleka
- sol
- poper
- olje.
Postopek priprave:
Vzemite zares sveža piščančja krila, jih dobro sperite pod
hladno tekočo vodo in preverite, da
ni treba odstraniti ostankov perja.
V lonec damo vodo, vanjo damo krila in zavremo.
Posolite, odstranite morebitno peno
s površine in ugasnite gorilnik. Krila naj se kuhajo ne več kot 5 minut.
Pustite, da se juha in krila ohladijo pri sobni temperaturi.
Ohlajena krila odstranimo iz juhe, pustimo, da kaplja in jih postopoma
damo v moko in nato v stepena jajca,
v katera smo vmešali tudi mleko.
Če želite imeti izrazitejši okus, lahko
dodate strt česen ali sladko papriko.
Namesto klasičnih drobtin kot zadnjo plast
trojčka uporabite koruzne kosmiče,
ki jih zlahka zdrobite z roko.
Pred cvrtjem pustimo, da obložena krila počivajo približno 20 minut,
po 10 minutah jih obrnemo. Cilj je čim bolj absorbirati jajca.
Zdaj ostane le še zadnji korak priprave, cvrtje.
V ponvi segrejemo olje, da se na njegovi površini
začnejo tvoriti mehurčki,
in na obeh straneh kratko zlato prepražimo krila.
Vir: Prosvet.cz
Odstranite jih iz ponve, pustite, da kapljajo in takoj postrezite.
Pa dober tek!!
Vir: Prosvet.cz

Edinstvena zgodba: Šest bratov z albinizmom ujela pozornost Guinnessa

Vremenski pojav, ki bo poleti ohromil vso Evropo

Nevesta čutila nenavadno srbenje po koži. Ko je ugotovila kaj je, je bilo že prepozno

Marianne Bachmeier: Močna ženska, ki je v sodni dvorani prevzela pravico v svoje roke