Recepti

Zdrava naravna jagodna marmelada iz pečice

05.06.2022

 

 

 

Vir: pixabay

Za pripravo ne potrebujete

nobenih izdelkov za geliranje.

Lahko naredite marmelado z rabarbaro, 

lahko pa naredite samo iz jagod.


 

Sestavine:

1 kg jagod

250 gramov sladkorja (če so jagode sladke,

dajte manj, nekdo naredi popolnoma brez)

1 žlica limoninega soka

2 žlici ruma

malo vanilije


 

Količina sladkorja v tem je odvisna

tudi od tega, kako sladko je sadje.

Na ta način lahko pripravite tudi marelico

ali malino ali marmelado iz drugih plodov.


 

Jasno je, da so kisli plodovi bolj kisli,

zato dodamo sladkor.

Če naredite iz več, samo povečajte

razmerje drugih sestavin.

Vir: pixabay

Priprava:

Jagode očistimo,

naj se posušijo na papirni brisači.

Vir: pixabay

Razporedite jih na pekač in dodajte limonin sok.

Zmešamo in damo v segreto pečico pri 220 stopinjah.

Pečemo 20 minut.

Vir: pixabay

 

Jagodam dodamo sladkor, če želimo.

Pečemo pri isti temperaturi še 15 minut.

Jagod ne mešamo.

Potem jagode, prelijemo z rumom,

dodamo vanilijo, ne mešamo in pečemo še 10 minut.


 

Priporočamo, da ventilatorja ne vklopite.

Vročo marmelado damo v kozarce

in ustrezno zapremo.

Kozarce obrnite  na glavo in pustite,

da se ohladi na temnem mestu.


 

 

Jagodna pečena marmelada z rabarbaro

Sestavine:

1,5 kg očiščene rabarbare

1 kg jagod

0,7 kg klasičnega sladkorja ali

trsnega sladkorja

malo vanilje.


 

Priprava:

Znebimo se rabarbarinega velikega

listja in olupimo stebla.

Narežemo na 1,5 cm široke kose in jih

damo v večji pekač.

Jagode umijemo, narežemo na pol,

potresemo s sladkorjem,

dodamo vaniljevo skorjico ali nadomestimo

s sladkorjem vanilije.


 

Pečico ogrejemo na 200 stopinj

in pečemo približno 35 minut.

Med peko 3-krat zmešamo.

Nato mešanico razširimo po pekaču in

še vročo damo v kozarce.

zaprite, obrnite na glavo in pustite,

da se popolnoma ohladi.

Pa dober tek!

 

 

 

Vir: Tojenapad