Bodi FIT

Na Japonskem ženske pijejo kavo in jedo jajca, da izgubijo 4 kg v DVEMA tednoma. Bodite lažji s to fenomalno Japonsko dieto

Objavil: Nina | 20.11.2023 | Vir: Facebook

 

 

Povprečna teža japonskih žensk vseh starosti nikoli ne preseže 60 kilogramov. Običajno tako dekleta kot starejše ženske z višino 160 cm tehtajo največ 45-55 kg, kljub dejstvu, da ima najbolj zdrav narod na svetu brutalen apetit! Na Japonskem vlada pravi kult hrane, a tudi kult harmonije. To je delno mogoče zaradi priljubljene diete.


Japonska trenutno ponuja več načinov za hujšanje. Ljudem je všeč dvoje: razpoložljivost vseh izdelkov in prisotnost velike količine kave, ki jo lahko po potrebi nadomestimo s čajem.
Japonska dieta 14 dni
Prvič, to ni samo japonska dieta za dva tedna. Japonski zajtrk, kosilo in večerja so običajno sestavljeni iz vsaj dveh obrokov, v katerih so meso, riž, fermentirana zelenjava, gobe in zelenjava. Med dieto so načrtovani trije obroki na dan, dobro premišljeni - število kalorij na dan se zmanjša do dvakrat.
To je posledica nizke vsebnosti kalorij, ko začne telo hitro kuriti nakopičeno maščobo in do konca drugega tedna bo številka na tehtnici pokazala 8 kg manj. To je 15% teže povprečne Japonke!

1 dan

Zajtrk: Kava brez sladkorja

Kosilo: dve kuhani jajci, zeljna solata pokapana z oljem in kozarec paradižnikovega soka

Večerja: kos kuhane ali ocvrte ribe (približno 150 g)

2. dan

Kosilo: ocvrta ali kuhana riba s svežo zelenjavno solato (zelje, paradižnik, kumare, zelišča).

Večerja: kos kuhane govedine (100 g) in kozarec kefirja.

3. dan

Zajtrk: črna kava s piškoti.

Kosilo: bučke, ocvrte v rastlinskem olju.

Večerja: kuhana govedina (200 g), dve jajci, zeljna solata z rastlinskim oljem.


4. dan

Kosilo: tri kuhane korenje, eno kuhano jajce, rezina trdega sira (15 g).

Večerja: sveže sadje in zelenjava.

5. dan

Zajtrk: naribano korenje z limoninim sokom.

Večerja: ocvrta riba in kozarec paradižnikovega soka.

Večerja: sadje

6. dan

Kosilo: kuhane piščančje prsi v poljubni količini.

Večerja: dve jajci in skodelica naribanega korenja z oljem.


7. dan

Zajtrk: čaj

Kosilo: kuhana govedina (200 g) in sadje.

Večerja: katera koli od prejšnjih večerij, razen govedine.

Ob koncu prvega tedna boste izgubili odvečne kilograme in vodo. Med celotno dieto je dovoljeno piti kavo (ali čaj) v določenih količinah in negazirano mineralno vodo v poljubnih količinah. En in pol do dva litra na dan.

8. dan

Kosilo: poljubna količina piščančjih prsi in solata iz korenja ali zelja.

Večerja: dve jajci in skodelica naribanega korenja z oljem.

9. dan

Zajtrk: naribano korenje z limoninim sokom.

Večerja: ocvrta ali kuhana riba s kozarcem paradižnikovega soka.

Večerja: sadje.


10. dan

Kosilo: trije kuhani korenčki, kos sira in eno surovo kokošje jajce (ali 5 prepeličjih jajc), lahko naredite poširano jajce.

Večerja: sadje

11. dan

Zajtrk: kava s piškoti.

Kosilo: 1 na olju popečena rezina bučke.

Večerja: 2 jajci, kos kuhane govedine (200 g), zeljna solata z rastlinskim oljem.

12. dan
Zajtrk: kava s krekerji

Večerja: ocvrta ali kuhana riba z naribanim korenjem in oljem.

Večerja: kuhana govedina (100 g) in kozarec kefirja.


13. dan

Kosilo: dve jajci, kuhano zelje z oljem, kozarec paradižnikovega soka.

Večerja: ocvrta ali kuhana riba

14. dan

Kosilo: pečene bučke, nariban korenček.

Večerja: kuhana govedina (100 g) in sveža zelenjava.

Jedilnik japonske diete je zelo preprost, opazite lahko veliko število jajc, rib in zelenjave. Bistvo je preprosto: najmanj ogljikovih hidratov, čim več vitaminov in beljakovin. Ribje jedi in jajca naše telo zlahka absorbira, so dobesedno ustvarjeni za pripravo dietnih jedi.