Zanimivo

Aluminijasto folijo ves čas uporabljamo nepravilno! Poglejte, katera pot je pravilna

Objavil: Nina | 25.03.2024 | Vir: Facebook

  

Aluminijasto folijo ves čas uporabljamo nepravilno! Poglejte, katera pot je pravilna


Če čas preživljate v kuhinji, ste gotovo opazili, da ima aluminijasta folija dve različni strani. Ali ste vedeli, da vsaka stran služi svojemu edinstvenemu imenu? Dan Fox, ki na različnih platformah deli kuhinjske nasvete in trike, je pred kratkim na Instagramu objavil kratek video, v katerem je razkril pomen, da izbere prave strani folije. Presenetljivo je, da je izbira strani odvisna od tega, ali zavijate hladno ali toplo hrano. Pri zavijanju hladnih živil se odločite za manjšo svetlobo, mat notranjo stran folije, z vročo hrano pa uporabite svetlo stran in mat stran navzdol. 


Kot pojasnjuje Dan, lahko svetleča stran prenese višjo temperaturo, kar je odkritje, ki je presenetilo njegove sledilce. To teorijo potrjuje tudi angleški kuhar Tom Kerridge. Ko je leta 2019 nastopil v oddaji BBC, je poudaril: »Aluminijasta folija ima dve plati, sijočo in ne tako sijočo stran. Vedno si zapomnite, motna stran navzgor, sijoča stran navzdol, odsevna stran bo odsevala več toplote."  Smiselno je, tako pravijo strokovnjaki, zato jih moramo verjeti, čeprav se nam zdi, da niso prevelike razlike, če obrnemo gor ali dol.Pomembno je , da ne naredimo napake, če ga obrnemo narobe in uničimo jed, ki jo pripravljamo.