Recepti

Odlična spomladanska kremna špinačna juha

Objavil: Nina | 22.04.2024 | Vir: Facebook

 

Odlična spomladanska kremna špinačna juha


Najpogosteje juho postrežemo kot uvod v dobro in obilno kosilo, a ta kremna špinačna juha je lahko tudi samostojen obrok in je res okusna...
Okusna in kremna špinačna juha z žlico kisle smetane bo navdušila še tako izbirčne jedce. Če naredite veliko količino, presežek zamrznite. Okus juhe ostane nedotaknjen z zamrzovanjem.


SESTAVINE

1 žlica sončničnega olja 

1 čebula 

500 g špinače

5 žlic moke 

600 ml zelenjavne osnove

400 ml mleka 

sol črni poper

4 žlice kisle smetane

1 strok česna


V večji posodi na olju prepražimo sesekljano rdečo čebulo. Dodajte osnovo in vodo, vse skupaj naj zavre. Sol in poper dodajmo po okusu. V 5 žlic mleka vmešamo 5 žlic moke. Mešajte dokler ne dobite goste zmesi. Preostanek mleka prilijemo juhi in pustimo, da zavre. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj, mešamo s paličnim mešalnikom in postopoma prilivamo mešanico moke in vode do želene gostote. Ob serviranju na krožnik dodamo še žlico kisle smetane in sesekljan česen.