Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Objavil: Nina | 22.04.2024 | Vir: Facebook
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Najpogosteje juho postrežemo kot uvod v dobro in obilno kosilo, a ta kremna špinačna juha je lahko tudi samostojen obrok in je res okusna...
Okusna in kremna špinačna juha z žlico kisle smetane bo navdušila še tako izbirčne jedce. Če naredite veliko količino, presežek zamrznite. Okus juhe ostane nedotaknjen z zamrzovanjem.
SESTAVINE
1 žlica sončničnega olja
1 čebula
500 g špinače
5 žlic moke
600 ml zelenjavne osnove
400 ml mleka
sol črni poper
4 žlice kisle smetane
1 strok česna
V večji posodi na olju prepražimo sesekljano rdečo čebulo. Dodajte osnovo in vodo, vse skupaj naj zavre. Sol in poper dodajmo po okusu. V 5 žlic mleka vmešamo 5 žlic moke. Mešajte dokler ne dobite goste zmesi. Preostanek mleka prilijemo juhi in pustimo, da zavre. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj, mešamo s paličnim mešalnikom in postopoma prilivamo mešanico moke in vode do želene gostote. Ob serviranju na krožnik dodamo še žlico kisle smetane in sesekljan česen.
Ženska, žrtev nasilja v družini, se je poročila z reševalcem, ki ji je rešil življenje
Zdravniki so materi svetovali, naj splavi otroka brez nosu, a Bog je naredil nekaj čudovitega
VIDEO Če vaš jezik izgleda tako, ne pijte kave!
Zaročenec jo je napadel nekaj ur pred poroko, kar se je nadaljevalo tudi v zakonu