Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Objavil: Nina | 22.04.2024 | Vir: Facebook
Odlična spomladanska kremna špinačna juha
Najpogosteje juho postrežemo kot uvod v dobro in obilno kosilo, a ta kremna špinačna juha je lahko tudi samostojen obrok in je res okusna...
Okusna in kremna špinačna juha z žlico kisle smetane bo navdušila še tako izbirčne jedce. Če naredite veliko količino, presežek zamrznite. Okus juhe ostane nedotaknjen z zamrzovanjem.
SESTAVINE
1 žlica sončničnega olja
1 čebula
500 g špinače
5 žlic moke
600 ml zelenjavne osnove
400 ml mleka
sol črni poper
4 žlice kisle smetane
1 strok česna
V večji posodi na olju prepražimo sesekljano rdečo čebulo. Dodajte osnovo in vodo, vse skupaj naj zavre. Sol in poper dodajmo po okusu. V 5 žlic mleka vmešamo 5 žlic moke. Mešajte dokler ne dobite goste zmesi. Preostanek mleka prilijemo juhi in pustimo, da zavre. Ko juha zavre, zmanjšamo ogenj, mešamo s paličnim mešalnikom in postopoma prilivamo mešanico moke in vode do želene gostote. Ob serviranju na krožnik dodamo še žlico kisle smetane in sesekljan česen.
Tale deček vsak dan na poti v šolo objema potepuške pse! Video srčnega fanta ti bo polepšal dan!
VIDEO: Iz Slovenskega zavetišča: Tako se oskrbnik igra z mladički
Nabirate koprive? Potem morate vedeti tole!
Neverjetno prijateljstvo med ribo in človekom, ki traja že 30 let!